Feel the ViBe voor huiselijk geweld


Huiselijk geweld is niet normaal

Slaat je vader je moeder wel eens? Of scheldt je moeder je vader wel eens uit? Doen ze dat wel eens waar jij bij bent? Of kun je het horen als je in bed ligt? Gebeurt het nu? Of gebeurde het vroeger?

Als dit, of andere dingen, bij jou thuis gebeuren dan kun je daar als jongere aardig last van krijgen. Je vader of moeder denken vaak dat jij het niet door hebt. Je kunt je erge zorgen maken, om je moeder, om je vader, om je broertje en zusje of om jezelf. Je kunt ook heel boos zijn.

Lees onderstaande stuk over Albert maar eens.
Leugens vertelt het verhaal van Albert. Zijn vader is bedrijfsleider, zijn moeder maakt carriëre. Ogenschijnlijk een gewoon gezin, maar dagelijks zien en horen Albert en zijn zus hoe hun moeder mishandeld wordt. Albert hoopt maar een ding: dat zijn vader snel oprot en dat hij niet op hem gaat lijken. Op een dag krijgt Albert verkering. het meisje wordt een obsessie, hij is bang haar te verliezen. Omdat hij vaak getuige is van geweld, verandert hij van slachtoffer in dader. Na een uitbarsting verbreekt zijn vriendin de relatie. Albert draait door en legt de schuld bij zijn vader. Hij wil wraak. Intussen heeft zijn moeder na jaren van geweld besloten te scheiden. Dat is niet naar de zin van haar man. Ook hij wil wraak.*

Feel the ViBe staat voor Feel the Violence Beaten

Het was een website voor jongeren die thuis te maken hebben met geweld. Op de website kon je jongeren in een vergelijkbare situatie ontmoeten, informatie vinden over huiselijk geweld, en vragen stellen aan experts. Dit is nu niet meer mogelijk omdat Feel the ViBe gesloten is. 


* Dit stuk komt van de achterflap van het boek ‘leugens’ van Helen Vreeswijk (9789022325575). ‘Leugens’ beschrijft de gevolgen van huiselijk geweld. Voor meer informatie en bestellen klik hier.

Een website voor alle jongeren die thuis te maken hebben met geweld
Feel The ViBe is een project van het UMC St Radboud, Vrouwenstudies Medische Wetenschappen.
www.umcn.nl/vrouwenstudies
Disclaimer