Meldpunt huiselijk geweld


De meeste kinderen en jongeren vinden het moeilijk om met anderen te praten over het geweld thuis. Soms weten ze niet dat wat er thuis gebeurt niet normaal is. Andere keren weten ze dat wel, maar zijn ze te bang voor de gevolgen. Sommige kinderen en jongeren denken dat als ze huiselijk geweld melden, ze bij hun ouders weg moeten, of dat hun ouders uit elkaar gaan. Of ze denken dat de dader van het geweld meteen naar de gevangenis gaat.

Huiselijk geweld melden

Zoek jij geen contact met een meldpunt voor huiselijk geweld, omdat je denkt dat niemand je kan helpen? Misschien heb je wel slechte ervaringen met hulp vragen of aangifte doen van huiselijk geweld? Of misschien weet je niet waar je heen moet. Je kunt in Nederland echter op verschillende plekken terecht om huiselijk geweld te melden. Bijvoorbeeld bij voor een Veilig Thuis. Je kunt ook naar de huisarts gaan om huiselijk geweld te melden.

Lees op deze website meer over huiselijk geweld en verschillende soorten geweld.

Lees meer

  • Informatie

    Alle informatie over huiselijk geweld kun je hier vinden per leeftijd en per onderwerp.
  • Voor wie was Feel the ViBe?

    Feel the ViBe was voor alle jongeren tussen de 12 en 25 jaar die thuis te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. 
  • De Nooduitgang

    De grote oranje knop hiernaast is een nooduitgang. Als je er op klikt ga je meteen naar Google. Zo kun je snel weg van deze site als er iemand in de buurt is die niet mag zien wat je aan het doen bent.
Een website voor alle jongeren die thuis te maken hebben met geweld
Feel The ViBe is een project van het UMC St Radboud, Vrouwenstudies Medische Wetenschappen.
www.umcn.nl/vrouwenstudies
Disclaimer